top of page

Určitě tu partnerku nudím!


Věta, kterou pravidelně od kluků slýchávám celé dlouhé roky, co učím párový social dance. V poslední době je to ale tak časté, že už mi to nedá a konečně zrealizuju ten dlouho odkládaný projekt.


Blog.


Stolárenský blog o reálných situacích v našem milovaném social dance. O tom, co dříve či později řeší všichni, kdo přijdou do tanečního světa :)


Těšit se můžete na články od různých našich lektorů a i vy můžete dávat tipy o čem chcete číst! :)


Tento první bude víc zaměřený na leadery, ale rozhodně ho doporučuju přečíst i každé followerce. Pochopíte, holky, pak možná trošku líp, co se těm klukům honí v hlavě a třeba je občas budete víc chválit nebo alespoň chápat ;)


Tak k věci… máte to kluci těžký, o tom žádná…hlavně na začátku…přijdete často na kurz bez jakékoli předchozí zkušenosti s tancem a najednou máte hýbat svým tělem, zároveň hýbat s tělem partnerky, ideálně správně do hudby, která je pro vás nová a usmívat se a vonět a být kreativní a vnímaví a a a a…..slušná nálož na váš mozek…takovej multitasking dělá problém nejedné zkušené tanečnici, natož nováčkovi v social dance světě…nicméně zatnete zuby a i přes pocity neschopnosti to zkoušíte dál a dál…a za to vám patří obrovský respekt! Pro žádné mužské ego tyto začátky nejsou snadný…v tomhle to mají na začátku holky snazší…prostě “se nechají vést”…jejich těžké chvíle přichází o něco později, ale o tom bude zase jiný článek.. ;)


Dá to docela práci vás ze začátku vůbec přimět přijít poprvé na party…nakonec se odhodláte a další rána do vašeho sebevědomí je tu…sál plný pokročilých a úžasných leaderů (podle vašeho mínění je jím jistě každý mimo vás).

Dáte si jeden tanec se slečnou z vašeho kurzu, docela to jde, ale moc se netváří, protože si předtím zatančila s tamtím pokročilým….po zbytek večera sbíráte odvahu vyzvat k tanci tu sympatickou pokročilou tanečnici, vyjde to, ale…ona sakra dělá fakt jen to, do čeho ji vedeš a když něco úplně nezvládneš, tak se zastaví…no tak to je fakt trapas…příště už si radši pro žádnou pokročilou nepřijdeš….

Poznáváte se? :)


Tak nádech, výdech, klid…, protože - tímto si prošli úplně všichni! :-)

I ti v současnosti nejpokročilejší tanečníci zažívali na začátku úplně to stejné, je to normální a je to v pořádku…a je potřeba vědět, že to není konec světa, nesmíš to vzdát!

Jinými slovy, neděje se to jen Tobě! ;)

(schválně…napište mi pak, kolik z vás něco podobného zažilo ;)


Tady bych chtěla apelovat na holky, které už jsou pokročilejší. I vy jste kdysi začínaly a kluci s vámi tančili…pokud pro vás přijde nějaký začátečník, bylo by od vás víc než fajn, pokud mu pomůžete mít opravdu hezký tanec…kombinací příjemného následovaní s lehkou dopomocí a hlavně s úsměvem! Znáte to, karma je zdarma…tak je to fajn mít v hlavě, protože v tanečním světě to fakt funguje;)


Ale zpět k leaderům…aneb proč tohle celé vlastně píšu…

Ono se to totiž neděje jen začátečníkům…z těch se dříve či později stanou ti pokročilejší a je vyhráno, no ne? …a ejhle, při první debatě z nich vypadne “no, já sice chodím do té mánie/ no já jsem sice lektor/ no já sice tančím deset let, ale “MÁM POCIT, ŽE TY PARTNERKY NUDÍM, SEBE NUDÍM!” Nevěříte? Tak se schválně zeptejte sami a uvidíte;) řeším to s tanečníky všech úrovní na indivkách vlastně denně…a vězte, že i ty největší hvězdy z YouTube videí mají naprosto stejné pocity. Je to normální a je potřeba se tím nenechat odradit…protože - jestli něco holky v social dance mají fakt rády, tak je to příjemné vedení jednoduchých věcí občas okořeněné o něco “pokročilejšího”…ale rozhodně je ke štěstí nepřivede sto figur během jedné písničky, jak si většina z vás stále ještě myslí;)


Ten váš pocit je pochopitelný, vy totiž samozřejmě pořád tančíte ty svoje věci, sami se sebou ač s různými tanečnicemi, kdežto holky pořád leadery střídají… a toto je důležité mít na paměti - i když tančíš pořád dokola “jen” svůj repertoár (logicky), možná to nudí tebe, ale ji rozhodně ne! :)

Podstatnější, pánové, než CO je totiž JAK to vedete 😊 takže, když budete pořád zlepšovat svůj basic a techniku a občas zařadíte nějakou náročnější kombinaci, máte u holek vyhráno na plné čáře, teď už zbývá jen vyhrát ten boj ve své hlavě, že je to opravdu dost… :-)


Úsměv partnerek by Vám v tomto měl každopádně pomoci 😉

(pokud to, holky, čtete, napište do komentu, jestli to tak opravdu máte..;)


Tak vám, milí leadeři, přeju hlavně hodně mentálních sil a odhodlání na zvládnutí toho krásně složitého social dance světa a nezapomeňte… NEJSTE V TOM SAMI! ;)


Moni


1 973 zobrazení11 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page